+36 (62) 55 20 20  |  berkertklinika@gmail.com

Dr. Sikovanyecz János Ph.D.

Dr. Sikovanyecz János Ph.D.

szülész- nőgyógyász szakorvos, ultrahang specialista, egyetemi adjunktus

Szülészeti vizsgálat és 4D ultrahang
Bejelentkezés: +36 62/55-20-20

1994-ben végeztem orvostudományi tanulmányaimat az egykori Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.

Tanulmányaim befejeztével a szegedi egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján kezdtem dolgozni, mint klinikai orvos.
1999-ben tettem sikeres szakvizsgát szülészet-nőgyógyászat témakörből. Ezt követően folytattam munkámat a klinikán, mint klinikai szakorvos, majd 2001-től kezdve, mint egyetemi tanársegéd.
2004-ben Ph.D. tudományos fokozatot szereztem. Adjunktusi kinevezésem óta (2007) a Női Klinika Ultrahang Ambulanciáját irányítom.
Szakorvos jelöltként az érdeklődésem az ultrahang diagnosztika irányába terelődött, ezen belül is elsősorban a prenatalis ultrahang diagnosztika érdekelt. Évente több mint 5000 ultrahang vizsgálatot végeztem, ennek köszönhetően viszonylag rövid idő alatt a Magyar Szülész-Nőgyógyász Ultrahang Társaság legmagasabb szintű ultrahangos képesítését szereztem meg.
Az idei év elején sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát tettem Fetal Medicine Foundation által akkreditált ultrahangos képzésen (www.fetalmedicine.com).
Magánpacientúrám építését a szakorvosi vizsga letétele után 2 évvel, 2002-ben kezdtem. Magánorvosi tevékenységem során lehetőség van az általános szülészeti és nőgyógyászati vizsgálatok elvégzésére.
A klinikai háttérnek köszönhetően nőgyógyászati és szülészeti műtéteket, terhesgondozást és szülésvezetést is végzek.
Dr. Sikovanyecz János a 2013-as Év orvosa pályázat jelöltje
Astellas-díj – Az év orvosa pályázat A pályázat Facebook adatlapja
Dr. Sikovanyecz János a TV2 9 hónap című műsorában